A Kerekes Pince kiváló borai

Kerekes Pince

A balatoni régió borai roppant népszerűek hazánkban és a határainkon túl is. A Kerekes Pince termékeit több szempontból érdemes megkóstolni, feltéve ha még nem tettük.

Ha időnk engedi, látogassunk el a Kerekes Szőlőbirtokra, azonban ha nem, a borait megrendelhetjük az artizanshop.hu online nagykereskedésből. Ez az ajánlat különösen jó azon gasztronómiai egységek üzemeltetőinek, akik szeretnék a vendégeiket a különlegesebb hazai borokkal is kiszolgálni. A Kerekes Pince ódon, 1770-es évek végén épült homokkő falai között készülnek és érlelődnek az olyan ínyencségek, mint a Kerekes Hárslevelű, a Kékfrankos vagy a Rajnai Rizling. A családi vállalkozásban már generációk óta foglalkoznak szőlőműveléssel és borkészítéssel, ezért a jó helyi adottságok a nagy tapasztalattal és szakértelemmel párosulnak.

A Kerekes Pincében a borok erjesztése és érlelése rozsdamentes acéltartályokban és fahordókban történik, a fermentáció minden esetben spontán megy végbe. Így születnek meg itt ezek a finom, organikus borok.