A Hitachi akkus fúró széles felhasználhatósága

Praktikus a Hitachi akkus fúró

Praktikus a Hitachi akkus fúró

Az akkumulátoros fúrógépek már nemcsak a szerszámboltok, barkácsáruházak kaphatóak, hanem a hipermarketek ajánlataiban is fellelhetőek. Az árajánlatok között szerepel a 3000 forintos összeg is, de ha belegondolunk, ugye nem gondolja senki komolyan, hogy ennyi pénzért egy minőségi és időtálló fúrógépet lehet venni, hiszen még az akkumulátor is többe kellene kerüljön. Ezek az eszközök természetesen nem a neves márkák termékei, ezért inkább ha egyszer lehetséges, kerüljük ki ezeket.

A Hitachi akkus fúró sorozat a márka névnek megfelelően, minőségi és strapabíró megoldásokat kínál nemcsak a szakembereknek, hanem az otthoni ezermestereknek is. A Hitachi akkus fúró DS10DFL típusa csupán 1 kilogramm, ezzel a kategóriájának egyik legkönnyebb darabja, így bárki használhatja még huzamosabb ideig is, mert a szerszám tömege nem fog nehézséget jelenteni. A markolat kerülete 13 centiméter, kialakítása és felfüggesztése tökéletes egyensúlyozottságot biztosít a Hitachi akkus fúró számára.

Két sebességszintet lehet beállítani: 0-tól 300-ig és 0-tól 1300-ig, ami a percenkénti fordulatszámot mutatja. Az alsó és felső érték között, a ravasz segítségével állítjuk be a kívánt és szükséges sebességet. A Hitachi akkus fúró DS10DFL változata, ahogy általában ezen márka fúrói, beépített LED világítással rendelkezik, ami a gép bekapcsolásával automatikusan szúrófényt bocsát az elvégzendő feladatra. A LED a tokmány alatt helyezkedik el.

Ez a könnyű Hitachi akkus fúró minden otthoni munka elvégzésére alkalmas, mivel a nyomaték 22 fokozatban állítható, így minden anyaghoz a szükséges nyomaték választható. Egy nem túl elterjedt tény, hogy a Hitachi gépek borítóanyaga egy úgynevezett elasztomer, ami csúszásgátló, izzadást gátló és rezgés elnyelő tulajdonsága mellett, nem hagy foltot a falon, bútoron és egyéb felületeken sem, ha azt véletlenül végighúzzuk rajtuk. A Hitachi akkus fúró lítium ionos akkumulátorokkal működik, ami környezetbarát és háromszor hosszabb élettartamú, mint a hagyományos. A hosszú élettartamot egy olyan elektronika biztosítja, ami figyeli a cellák egyszerre történő merülését, egyforma áramellátását.