A gyerekülés előnyei és hátrányai

Egyre többféle gyerekülés található

Annak érdekében, hogy versenyképesek maradjanak a cégek és vállalatok, folyamatosan lépést kell tartaniuk a változó igényekkel, illetve mindig a konkurencia előtt kell járniuk. Ennek következtében folyamatosan kutatásokat és fejlesztéseket végeznek.

Újabban a pajzsos gyerekülés vált egyre divatosabbá, mégis vannak gyártók, akik maradnak az ötpontos biztonsági övvel ellátott biztonsági rendszernél. Véleményük szerint, a pajzsos gyerekülés egyik hátránya, hogy a csöppség borulás esetén kieshet belőle, gyakran még nagy ütközéskor is. Ez viszont elfogadhatatlan, hiszen éppen azért gyártják és alkalmazzák, hogy a gyerekülés minden lehetséges baleseti forma során megvédje a kicsiket. Ezzel szemben, az ötpontos biztonsági övvel ellátott védelmi rendszer használatakor ilyen hiba nem fordulhat elő.

Persze néha kényelmetlen a gyerkőcnek, hogy a válla is le van szorítva, hiszen korlátozza a mozgását, azonban idővel megérti, hogy a saját biztonsága miatt erre szüksége van. Tehát mindkét gyerekülés rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal.