A geotermikus rendszerek hőcserélője

Hőcserélő

Hőcserélő

Manapság egyre elterjedtebbé válnak a komoly, összetett és korszerű geotermikus energiatermelő szerkezetek. Ezeknél a rendszereknél a hőcserélő jelenti az egyik legfontosabb alkotóelemet. A létfontosságú energiabiztosító eszköz által kitermelt hévíz nem kondenzáló gázokat, oldott sókat és gyakran még mérgező anyagokat is tartalmaz.

Ezek tönkretehetik a teljes rendszert, nem csak ezen anyagoknak tulajdoníthatóan, hanem a vízkövesedés és a rozsdásodás miatt is. Ezért a kapott rétegvíz semmiképp sem alkalmas arra, hogy a távfűtő szerkezet csővezetékeibe kerüljön. A gond elhárítása érdekében van szükség a hőcserélő tartozékra.

A tartályból származó folyadék ezen keresztül melegíti fel a tiszta, ivóvíz minőségű másodlagos hőszállító közeget. Ezáltal vitathatatlan, hogy a hőcserélő roppant fontos szereppel bír a geotermikus energiatermelő szerkezeteket tekintve. A http://www.f2komplex.hu/termekeink/120-kalorifer-hocserelo-batteria-lemezes-hocserelo weboldalon igen olcsón szerezhetőek be a komolyabb hőcserélő tartozékok.