A fűnyíró robotok korszerűsítik a fűnyírást

Fűnyíró robotok

Fűnyíró robotok

A fűnyírás nagyon sok időt elvesz a szabadidőnkből, sőt van, hogy egyéb teendőnket is félre kell tegyük miatta, csakhogy a kert is végre szép és rendezett legyen. Ezért sokan addig halasztgatják ezt a műveletet, amíg csak lehet, amivel azonban nem csak az udvar esztétikáját rontják, hanem a fű minőségét is.

Ugyanis az egészséges és dús gyephez rendszeres fűnyírásra van szükség. Hogyan oldható ez meg? A fűnyíró robotok éppen erre lettek kifejlesztve, ugyanis nagy teherbírású, automata gépekről van szó, amelyek emberi beavatkozás nélkül elvégzik a pázsit gondozását nap mint nap.

Ha még nem hallott a fűnyíró robotok előnyeiről, akkor olvasson tovább, mert a továbbiakban néhány lényeges jellemzőjét fogjuk egy csokorba gyűjteni! Először is, ahogy már említettük, egyéni munkára képesek, így időt spórolnak meg számunkra. A rendszeres fűnyírással pedig hozzájárulnak a kert szépségéhez, amit a mindennapi néhány milliméter levágott fű komposzttá alakításával csak tovább fokoznak.

Másodszor, a fűnyíró robotok sokkal egyenletesebben dolgoznak, mint a hagyományos társaik, ugyanis nem az általuk megszokott sávos rendszer szerint dolgoznak, hanem a szenzoraik segítségével megállapított legjobb stratégia szerint. Ez a stratégia kívülről egy nagy összevisszaságnak tűnhet, de az eredmény magáért beszél.

A robotfűnyírók nem hagynak ki egyetlen foltot sem, és még csíkos sem lesz a pázsit, amihez az is hozzájárul, hogy a súlyuk jóval kisebb, mint a kézi vezérlésű fűnyíróknak. Ez annak köszönhető, hogy a motorok teljesítménye is jelentősen kisebb, hiszen a napi fűnyíráshoz és ahhoz a kis mennyiségű fűhöz nincs szükség akkora erőre, mint amikor egy fél méteres fűtömeget próbálunk levágni.

Továbbá a robotfűnyírók esetében mindenképpen ki kell emelni a kimagasló biztonsági rendszereket, beállításokat is. Ugyanis a hagyományos modellekkel szemben a robotfűnyírók azonnal leállnak, ha akadályt, túl meredek talajt vagy a földtől való elemelkedést érzékelnek, valamint a határoló kábelen kívül egyáltalán nem mennek, így számos veszélyes helyzet elkerülhető.