A folyami vagy tengeri portál daru döntő szerepe

Portál daru

Portál daru

A nemzetközi kereskedelem alappillérét képezi a tengeri áruszállítás. Valószínűleg már mindenki látott hatalmas konténerszállító hajókat, amelyek kapcsán felmerül a kérdés, hogy vajon ezeket miként rakodják meg.

Erre lett tervezve a robosztus folyami vagy tengeri portál daru, ami valóságos mérnöki csodának számít. Az egyre növekvő kereskedelmi igények hívták életre ezt a hatalmas gépezetet, amivel egyszerűbbé vált a több tonnás konténerek le- és felrakodása.

Minél több és hatékonyabb folyami vagy tengeri portál daru található a kikötőben, annál kevesebbet kell várakozniuk a hajóknak, amelyek rakodásra várnak. A folyami vagy tengeri portál daru a gigantikus hajójavító műhelyeknél is jó szolgálatot tesz. Egy tetemes paraméterekkel rendelkező konténerszállító hajó alkatrészei elérhetik a több tonnányi súlyt.

Ennek ellenére rendkívül precíz eljárás során kerülnek a helyükre, sok esetben a folyami vagy tengeri portál daru kifinomult tervezésének köszönhetően. A konecranes.hu magas minőségű kikötői berendezéseket kínál, amelyek növelik a hatékonyságot.