A fejvédő használata megfontolandó

Fejvédő

Fejvédő

Az őseink a testközeli harcokban szerzett tapasztalatok során, arra a következtetésre jutottak, hogy feltétlenül szükség van a fej védelmére, hiszen ez a legsebezhetőbb pontja az emberi testnek.

A fejvédő története egész messzire visszavezethető, talán a kerékpáros sisak kialakításában is szerepet játszott az ősök által szerzett tapasztalat. A kerékpár használata nem kíván különleges szakértelmet, egy pár órás gyakorlat után, bárki megtanulhatja a kétkerekűn az egyensúlyozást.

Azonban, akiknek gyenge az egyensúlyérzékük, arra vannak ítélve, hogy állandó bizonytalanságban használják ezt a közlekedési eszközt. Az egyensúly megtartása a kétkerekes közlekedés alapja. Ha valaki kibillen, azonnal elbukik a biciklivel és jókora ütéseket kasszírozhat be. A fejvédő ezen kerékpárosoknak elmaradhatatlan kelléke, mivel sokat buknak, így nagy eséllyel a fejüket is megüthetik. Sokan hadakoznak a fejvédő használata ellen, mert nyáron kényelmetlennek ítélik. Mégis érdemes mérlegelni, melyik változat az előnyösebb. Az izzadt vagy a betört fej?