12 lépéses kenyérsütés Tóthné Libor Máriától
Régen természetes volt gyermekként a friss kenyér illatára ébredni, vagy játszadozni a kelt tésztával és különböző figurákat formálni belőle. Az egyre rohanó világ elfeledtette velünk ezeket az érzéseket és legtöbben az üzletekből vásároljuk meg a kenyeret, a péksüteményeket. Pedig ha tudnánk, hogy milyen varázslatos érzés a kenyérsütés! Szerencsére sohasem késő újra- vagy elkezdeni és a mai modern világunk számos kommunikációs eszközt biztosít számunkra, amelyek segítségével rengeteg információ, tudnivaló birtokába juthatunk.
Az internet és a könyvek a legnagyobb segítséget nyújtják, amikor megszületett bennünk a vágy és az elhatározottság. A kenyérsütés egy összetett folyamat, ami liszten, vízen, són és élesztőn kívül, még türelmet és szeretetet is igényel. Tóthné Libor Mária házi pék gasztroblogja és nagyszerű szakácskönyve által biztos sikerre visszük a sütést. Mária 12 lépésben vázolja fel a kenyérsütést és könyvének az első fejezete kizárólag ezeket a lépéseket tartalmazza a legnagyobb részletességgel.