Takarékos fogyasztású az inverteres klíma

Invertes klíma

Invertes klíma

Manapság a klímákat gyártó cégek is egyre korszerűbb berendezéseket gyártanak. A kellemes klíma fogalmát egész évben lefedik, és nem csak a nyári időszakban. Ugyanis az inverteres klíma folyamatosan ellenőrzi az általunk beállított hőmérsékletet, és a berendezés mindig ennek függvényében kapcsol ki és be.

A hőmérséklet-érzékelő, amint egy kis eltérést észlel a beállítotthoz képest, máris indítja alacsony fordulaton az inverteres klímát. Ezzel éri el azt, hogy mérsékelt fogyasztás mellett is hatékonyan tudja megtartani a hőmérsékletet, legyen az akár meleg, akár hideg.

A régebbi típusú klímaberendezésekkel épp az volt a gond, hogy a bekapcsoláskor maximum kapacitással indítottak, és ezzel hirtelen nagy terhelést róttak az épület elektromos hálózatára, ez pedig a régebbi vezetékek esetén, illetve akkor is, ha több klímaberendezés volt az épületben, gondot okozhatott.

Ezért fejlesztette ki több gyártó is a korszerűbb, inverteres klíma technológiát. Ezzel viszonylag alacsony fogyasztás mellett lehet fűteni és hűteni.