A retro autó nagyon sajátos

Retro autó

Egyesek talán sokkal jobban szeretik a veterán autókat, mint a mai változatokat, és rajongásukat azzal fejezik ki, hogy vesznek egyet. Hazánkban is igen gazdag a retro autó felhozatal.

Az árak relatív kielégítőek, azonban arra figyelni kell, hogy a túlságosan olcsóknál biztos van valami baj, esetleg az, hogy túlságosan rozsdás a verda, vagy alig van ép alkatrésze. Magyarországon egy igen kedvelt retro autó a Triumph GT6, amelyiket még azok is dicsérik, akik nem különösebben vannak oda a régi járgányokért. A Spitfire néven is ismert modell módosított futóművel és fékekkel rendelkezik, illetve egy bivalyerős motorral. Az előző szériához képest ez a retro autó teljesen más a tető, a motor és a különféle módosítások miatt.

Ebbe beleülve, már elhiszi az ember, hogy igazi sportkocsiban ül. Ez a retro autó kis mérete ellenére igen izgalmas kalandokat tartogat azoknak, akik nem csak díszként tartanák, hanem néha meg is járatnák. A Triumph GT6-nak, mint sok más veteránverdának, van igen mutatós, sokakat megnyerő makettje is.