Mit kell tudni a gyepszellőztető gépek használatáról?

Gyepszellőztető

Gyepszellőztető

A friss oxigén minden élőlénynek elengedhetetlenül fontos a megfelelő fejlődéshez. Mi, emberek, ha úgy érezzük, a szobában dohos, állott a levegő, egyszerűen kinyitjuk az ablakot és hagyjuk, hogy az éltető Nap sugarai mellett, a lelket-testet egyaránt felfrissítő levegő is bezúduljon az otthonunkba. De mi a helyzet a kerti növényekkel? A téli időszak alatt nagyon könnyen el tudnak szaporodni a gyep ellenségei: ezért van szükség tavasszal gyepszellőztetésre (forrás: profibarkacs.hu).

A témában teljesen járatlan személyeknek talán furcsának tűnhet elsőre a gondolat: szellőztetni a gyepet? Nos, az igazság az, hogy a profi kertészek már régóta élnek a modern technikával megalkotott gyepszellőztető gépek nyújtotta előnyökkel, a Profibarkács webáruház színes kínálatának köszönhetően pedig most mi is a részesei lehetünk ennek a csodás jelenségnek. Az elegáns dizájnú készülék elsőre egy fűnyíróra emlékeztet, ám közelebbről megvizsgálva a gépet, azonnal láthatjuk a különbségeket.

Riwall PRO elektromos gyeplazító gép a csúcsteljesítményének köszönhetően akár 1000 m2 területet is képes egyszerre fellazítani, ezáltal friss oxigénhez juttatva a gyep alsó részét is. A gép azonban a puszta szellőztetésénél jóval többet tud, hiszen a beépített acélkéseknek hála, megtisztítja a pázsitot a száraz fűszállaktól vagy a cseppet sem esztétikus mohától. Így a gyep nemcsak egészséges és élettel teli, de makulátlanul tiszta és szép is lesz.

A profibarkacs.hu oldalról beszerezhető gép tisztán dolgozik, hiszen a munka során összeszedett hulladékot a nagyméretű fűgyűjtő kosarában tárolja, amit néhány egyszerű mozdulattal, minden probléma nélkül kiüríthetünk. A szakértők egybecsengő véleménye az, hogy a gyepszellőztetést ideális esetben 6-8 hetente ajánlott elvégezni, illetve, ha új füvesítésre kerül sor tavasszal. A jutányos áron beszerezhető, nagyteljesítményű, energiabarát gép kötelező eleme azok eszköztárának, akik az igényes környezetnek nemcsak odabent a házban, de kint az udvaron is ugyanolyan fontosságot tulajdonítanak.