Meglepő tények az öntözőrendszer vízfogyasztásáról

öntözőrendszer vízfogyasztása

Öntözőrendszer vízfogyasztása

Egy-egy nagyobb kaliberű szolgáltatás igénylésénél vagy termék megvételénél a műszaki jellemzők és a teljesítmény tisztázása után, a fontosságban soron következő kérdés az adott produktum árára vonatkozik a megrendelő fél részéről. Érthető, hiszen a pénz nem fán terem és nem is áll végtelen mennyiségben a rendelkezésünkre. Az öntözőrendszer vízfogyasztása konkrétan ezt a kategóriát képviseli.

A tévhit, miszerint a szóban forgó rendszer beszereltetése csillagászati összegeket vonna maga után, szerencsére már a megdőlt, amit a technika széles körben való elterjedésének tudhatunk be. Az igazság viszont az, hogy még mindig vannak páran, akik úgy hiszik, az öntözőrendszer vízfogyasztása elképesztően magas. Nos, a rövid válasz erre a felvetésre az, hogy ez így, ebben a formában nem igaz. A kimerítőbb válasz pedig így hangzik: az öntözőrendszer vízfogyasztását minden esetben a rendszeres locsolás és a talajviszonyok alakítják.

Óvakodjunk a gyanúsan olcsó öntözőrendszer építés lehetőségétől!

Ha nem hagyjuk kiszáradni a kertet és minden nap figyelmet fordítunk az öntözésre, a rendszer a folytonosság elve miatt kevés vizet, vagyis energiát használ majd el. Persze minden azon múlik, kit bízunk meg az öntözőrendszer építés komoly tapasztalatot igénylő komplex feladatával. A szakértő véleményét megfogadva, ne döntsünk elhamarkodottan, járjuk jó alaposan körül a témát és pláne ne az árak mentén haladva válasszuk ki a szolgáltatót!

Most talán úgy tűnhet, ellent mondtunk a cikkünk elején megfogalmazott gondolatnak, az igazság viszont az, hogy az „olcsó húsnak híg a leve” megfigyelés a rendszer tekintetében roppant helytálló. Nem kell a családi kasszát meglékelni, viszont a gyanúsan olcsó, nem tételes ajánlatokat vagy az egyencsomagban kapható locsoló berendezéseket is érdemes élből elutasítani, ha nem szeretnénk megütni a bokánkat. Ha komolyan érdekel minket a téma, Bozsik Viktor úr szívesen beavat bárkit az öntözőrendszer építés minden részletébe. A korszerű kert megvalósítása nem álom többé!