Eukanuba a hosszú kutyaélet titka, avagy a helytelen táplálás kockázata.

Eukanuba

Eukanuba

A kezdő gazda könnyen esik abba a hibába, hogy kedvence hűséges tekintetéstől meghatva agyoneteti az állatot. A kutyát már a kezdet kezdetén hozzá kell szoktatni a rendszeres etetési időkhöz. Ezen kívül nem szabad etetni, mert akkor egyrészt nem lehet ellenőrizni a tényleges táplálékigényét, másrészt koldulásra szokik. A kölykök számára szánt eledelek mára elterjedtek, minden kutyaeledel gyárt már kifejezetten nekik készült ételt.

Az Eukanuba kifejezetten sokszínű kínálatot nyújt e tekintetben, de ma már kifejezetten kölyköknek készült konzerveket is találunk, magasabb tápértékkel. A pacsizoo webáruházában rászűrhetünk az igényekre, ahol kedvező áron kielégíthetjük a kölyök kutyus igényeit akár Eukanuba akár más egyéb szuperprémium minőségű tápot keresünk. A tulajdonos lehetőleg tudja meg a tenyésztőtől, hogyan táplálták addig a kölyköt, és legalább kezdetben igazodjon a megszokott étrendhez. Az első időben nem szabad túlságosan megterhelni az emésztőszerveket, ezért négyszer-ötször etessük a kiskutyát.

A száraztápok többsége már tartalmaz etetési útmutatót, ezen minőségi tápokból – mint a Eukanuba is – nem szükséges nagy mennyiséget adni a későbbiekben sem.  Öt hónapos kora után elegendő a napi háromszori etetés, egyéves korban pedig át kell térni a napi kétszeri, illetőleg egyszeri etetésre. A fiatal kutya hét és nyolc hónapos kora között éri el a kifejlett korában jellemző súlyának mintegy háromnegyedét. Növekedésének és fejlődésének megfelelően ebben a korban a gyomra ugyanannyi élelmet bír feldolgozni, mint a teljesen kifejlett állat.

A Eukanuba szárazeledelek és gyógytápok a gondos gazdik választása. A pacsizoo webáruházban a Eukanuba szárazeledelek, kutyatápok teljes palettáját kiemelten megtalálhatja, és igen kedvező áron megrendelhetőek ingyenes házhozszállítással.