Erre kell figyelni a fali gázkazán esetében

Fali gázkazán

Fali gázkazán

Egyre többen váltanak át a fával történő fűtésről a gázra, ami mindenképp biztosítja a kényelmet, energiatakarékosságot és nem utolsó sorban a magas minőséget. Ezen adottságok miatt a fali gázkazán egyre elterjedtebb Magyarországon is.

Nyilván ez azokra a modellekre igaz, amelyekben eddig több tízezren bíztak meg és sokan igen régóta használják azt, gondmentesen. A fali gázkazán egyik legelterjedtebb fajtái a nyitott égéstérrel rendelkező modellek.

Ezek jól teljesítenek, azonban használat során mindig biztosítani kell a megfelelő mennyiségű levegőt. Erre azért van szükség, mert például a levegő hiányos égés nem képes a gázt teljes mértékben hasznosítani. Ennek hátránya, hogy korom és a nagyon veszélyes szénmonoxid képződik.

Ezért is mindennél fontosabb a nyílt égésterű fali gázkazán készülékek esetében, hogy az üzemeltetésére szánt helyiség légellátása zavartalan legyen, legyen szó bármilyen évszakról is. Emiatt váltak kötelezővé a napjainkban sokszor használt, úgynevezett minősített légbevezetők.