A csepegtető gomba gazdaságos felhasználása

Gazdaságos öntözőrendszer

Az öntözőrendszerek kialakítása pontos tervezést igényel. A csepegtető gomba fontos szerepet játszik ebben, mivel ezáltal fog megfelelő helyre kijutni a víz. Ezzel az egyszerű eszközzel biztosítani lehet a gazdaságos, ám hatékony vízellátást.

Hogyha nem figyelünk oda kellőképp az öntözőrendszer tervezésére, akkor megtörténhet, hogy rengeteg folyadékot fogunk pazarolni, ami nagyobb költségekkel jár együtt. A csepegtető gomba egyszerűen szétszedhető, ezért könnyen tisztítható, hogy továbbra is biztosítani tudja a megfelelő vízáramlást.

Egy igazán minőségi típusnak ellenállónak kell lennie a vegyi anyagokkal szemben. Ez csak akkor lehetséges, hogyha jó az anyagminősége. A csepegtető gomba labirintusos rendszerrel rendelkezik, hogy egyenletesen tudja szétoszlatni a vizet. A használata leginkább faiskolákban és gyümölcsöskertekben javasolt, ahol szükség van az állandó és egyenletes vízellátásra.

A csepegtető gomba fontos részét képezi az öntözőrendszernek, mert tökéletesen szabályozható vele a vízellátás, ezért nem kell a felesleges fogyasztással számolnunk.