Az árnyéktűrő növények csodás példányok

Árnyéktűrő növények

Szobanövények nélkül körülbelül olyan volna a lakás, mint az ételek só nélkül. Mindenki otthonában, aki a szépet kedveli, megtalálhatóak a különféle virágok, árnyéktűrő növények, hiszen a lakás nem minden sarkában van megfelelő fény számukra. Ebbe a kategóriába tartozik a buzogányvirág, más néven a Dieffenbachia compacta. A növény a bécsi botanikus kert főkertészéről, J. Dieffenbachról lett elnevezve.

Kevés gondozást igényel, tetszetős alakjáért és feltűnő leveléért érdemes tartani. Levelének hosszúsága a 25 cm-t is elérheti, a színe általában zöld, amit a fajtától függően, fehér, sárga, krémszínű és halványzöld foltok, esetleg sávok díszítenek. Mivel ez az árnyéktűrő növény a trópusi Közép- és Dél-Amerikából származik, ezért kedveli a párás és meleg környezetet.

Tanácsos a leveleit gyakran lemosni és permetezni. A túl magas növényeket vissza kell vágni, de azt vegyük figyelembe, hogy minden része mérgező! Ha megteremtjük számára az ideális körülményeket, hosszú évekig gyönyörködhetünk az árnyéktűrő növények eme példányában.

Print Friendly, PDF & Email